Sivut

torstai 11. syyskuuta 2014

Erasmus-vaihto Pariisissa Maisons Alfortissa 2014-2015

Vietän tämän vuoden vaihdossa Pariisissa, Maisons Alfortissa, École nationale vétérinaire d’Alfort:ssa (Enva).

Saavuin Pariisiin 1. syyskuuta. Tuutorini oli minua vastassa lentokentällä (tosin hän saapui tunnin myöhässä). Ilman häntä minun olisi todennäköisesti ollut hieman vaikeampi löytää koululle, koska matkalla piti vaihtaa junaa/metroa kolme kertaa. Tuutorillani oli mukana musta labbis. Envan opiskelijat saavat ottaa koulutukseen koiria, jotka tulevaisuudessa tulevat toimimaan avustajakoirina vammaisille henkilöille. Nämä koirat saavat poikkeuksellisesti kulkea opiskelijan mukana joka paikkaan: metroon, elokuvateatteriin, kauppaan... Opiskelija hoitaa koiraa 16 kuukauden ajan, minkä jälkeen koira menee ammattilaisen koulutettavaksi. Tämän jälkeen se on valmis tehtäväänsä avustajakoirana.

Kun olimme päässeet perille kampukselle, tuutorini jaksoi vielä jonottaa kanssani pari tuntia asunnon avainta ja auttaa huoneen kunnon tarkistamisessa. Tämän jälkeen hän kutsui minut syömään huoneeseensa. Miten ystävällistä! Jos kaikki ranskalaiset ovat samanlaisia, uskon, että täällä tulee olemaan ihan mukavaa.

Ensimmäisen viikon tunnelmia:
  •       Kampuksella on paljon koiria.
  •       En ymmärrä mitään, tai ehkä ihan tosi vähän.
  •       Virallisten asioiden hoitaminen vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Hae yksi paperi sieltä, toinen täältä ja palaa kampukselle kysymään kolmatta paperia joka on unohdettu antaa/joka olisi tarkoitus antaa vasta seuraavalla viikolla, mutta joka on pakollinen pankkitilin avaamiseen ja vakuutuksen saamiseen.
  •       Siivoa huone, joka on täysi katastrofi. Ainakin yksi asia on varma: huoneessa on aiemmin asunut koira. Ihan mukavaa, mutta ei siivoamisen kannalta.
  •       Osta tavaroita huoneeseen. Sänky on, muttei tyynyä tai peittoa. Yritin ottaa tyynyn mukaan Suomesta, mutta se ei mahtunut laukkuun. Onneksi Ikeasta löytyi ihanan muhkea peitto ja ihan ok tyyny.
  •       Huomaa, että kämppis on siivoamisen suhteen täysi katastrofi. Huomaa, että yhteisessä keittiössä ja vessassa ei ole paljoa tilaa omille tavaroille, koska kämppis on vallannut melkoisen reviirin itselleen. Huomaa, että kämppis lainaa pyyhettäsi. Ei siinä mitään, mutta olisi ihan kiva, jos hänellä olisi oma pyyhe. Etenkin, kun ihmettelet, missä pyyhe on ja huomaat sen kämppiksen huoneen lattialla.
  •       Huomaa, että suihku on rikki. Vettä tulee vähän joka puolelta. Tämän seurauksena aiheuta tulva pesuhuoneeseen. Huomaa siis, että vettä on joka puolella: katossa, seinillä, lattialla (n. 1 cm kerros). Kuivaa pesuhuone.


Ensimmäisen viikon aikana vierailin Joinvillessä, joka on sympaattinen kylä n. 15 km Maisons Alfortista. Vierailin myös mm. Pariisin keskustassa Chatêlet:ssa, jossa kävin Centre Pompidoussa, sekä gare d'Austerlitzin lähellä sijaitsevissa Muséum national d'histoire naturellessa ja moskeijassa, jossa 3 euron sisäänpääsymaksua vastaan sai opastetun kierroksen.







Puluja katolla Centre Pompidoun vieressä



Muséum nationale d'histoire naturelle


Jardin des plantes


Moskeijan puutarha



Ensimmäisen viikon torstaina minut kusuttiin kokeiden päättymisjuhlaan. Kahden hengen solussa oli arviolta 30 ihmistä ja yksi koira. Asunnosta juhla jatkui asuntolan alakerrassa sijaitsevaan opiskelijoiden juhlapaikkaan Grisbyyn. Party partyyy!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti